Zorgdivisie nieuwe pijler onder Facilicom

In 2012 is besloten dat Facilicom in een heel nieuwe markt actief wordt: de zorg. De nieuwe divisie Zorgactiviteiten moet uitgroeien tot een nieuwe pijler onder het concern. Facilicom is al actief als facilitaire aanbieder in de zorg, maar de divisie Zorgactiviteiten heeft een veel verdergaande ambitie: het bedrijf wil zelf actief worden in het bieden van primaire zorg.

Gom is al decennia in de zorg aanwezig als schoonmaker. In 2007 werden deze activiteiten ondergebracht bij Gom ZorgSupport, met de nadrukkelijke bedoeling meer dan alleen schoonmaakactiviteiten te gaan bieden. Dat is gelukt: de business unit levert steeds vaker zorgondersteunende diensten, bijvoorbeeld in het Erasmus MC en in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Zeeland. Maar hoeveel meerwaarde Gom ZorgSupport ook biedt en hoe blij opdrachtgevers daar ook mee zijn, het blijft toch in het verlengde liggen van traditionele facilitaire dienstverlening. Dat geldt evenzeer voor Axxicom. Met Axxicom Airport Caddy, Axxicom Thuishulp en De Zorgcentrale.nl is die divisie volop aanwezig in aan de zorg verwante sectoren. Het bedrijf zelf biedt echter geen zorg, maar uitsluitend (facilitaire) ondersteuning. Met de oprichting van de divisie Zorgactiviteiten zet Facilicom een grote nieuwe stap.

Primaire zorg bieden

Er zijn al meer facilitaire partijen actief in de zorg. Maar Facilicom wil het heel anders gaan doen. De meeste facilitaire bedrijven benaderen de zorg nog steeds als een facilitair proces, Facilicom wil in de primaire zorg actief worden en dus echt zelf zorg gaan bieden. Wat voor soort zorg dat wordt, wordt nog onderzocht. Omdat Facilicom maar beperkt kennis in huis heeft van zorgverlening, is het bedrijf op zoek naar een partner die kennis van de zorg inbrengt. Die ervaring wil het bedrijf koppelen aan de eigen kennis van exploitatie, logistieke processen en het inzetten van mensen. Het zijn competenties die in de ogen van Facilicom veel kunnen toevoegen aan het zorgproces. Dat is belangrijk nu de zorg efficiënter en effectiever wil en moet gaan werken. Samen met een consultant wordt nu bekeken wat de propositie precies moet zijn, en welke segmenten van de zorg en welke partners het best passen bij de competenties en ambities van Facilicom.

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen