VIP’s als voelsprie­ten bij ESA ESTEC

Het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) is het technische en administratieve hart van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Bij ESA ESTEC in Noordwijk werken teams van specialisten aan wetenschappelijke missies, bemande ruimtevaart, telecommunicatie- en navigatiemissies en aardobservatiesatellieten. Op de locatie werken elke dag zo'n 2.700 mensen van allerlei nationaliteiten.

Facilicom werkt al sinds 2008 voor ESA ESTEC. Het eerste contract behelsde schoonmaak, receptie en telefoondiensten en postkameractiviteiten. Facilicom Facility Solutions coördineerde alle werkzaamheden. Sinds 2011 zijn, op Breijer na, alle facilitaire divisies van Facilicom actief in Noordwijk. Een team van maar liefst 150 mensen is verantwoordelijk voor de drie restaurants en alle andere catering, huisvestingsmanagement, inkoop, logistiek, audiovisuele diensten, reprodiensten, tuinonderhoud, het management van het sport- en fitnesscentrum en tal van andere diensten.

De keuze viel in 2011 weer op Facilicom omdat het bedrijf met het voorstel kwam om alle diensten uit te voeren volgens het concept van integrated facility management. Die integratie is tot op de werkvloer doorgevoerd: de medewerkers vormen echt één team, de divisielabels worden niet gebruikt en waar mogelijk worden functies gecombineerd. ESA ESTEC hecht sterk aan een goede service en aan gastvrijheid en was dan ook enthousiast over het hostmanship dat Facilicom kan bieden. Het hele team is daarin getraind.

Facilicom doet er alles aan om snel en goed in te spelen op (latente) wensen bij de opdrachtgever, medewerkers en bezoekers. Supervisors zijn zichtbaar aanwezig op de vloer om te signaleren en te coördineren, maar zijn ook direct aanspreekpunt voor elke gebouwgebruiker. Ook heeft het bedrijf enkele VIP's aangezocht binnen ESA ESTEC die als 'voelsprieten' dienen en regelmatig worden bevraagd over de dienstverlening. Is iets niet naar wens, dan wordt onmiddellijk geschakeld. Dat kan natuurlijk alleen doordat Facilicom bij ESA ESTEC ook het vertrouwen en de ruimte krijgt om meteen te handelen en eigen initiatieven te nemen. Dat maakt dat Facilicom in staat is om hier uiterst klantgericht te werk te gaan.

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen