Denkers en doeners helpen Berco verder

Het Nederlandse familiebedrijf Berco levert automatten en onderdelen voor vrachtwageninterieurs aan vooraanstaande automerken uit de hele wereld. Bij de hoge kwaliteit van de innovatieve producten en systemen van Berco hoort ook een optimale oplossing voor de energievoorziening en (brand)beveiliging in de productiefaciliteiten. Het team van Breijer, onderdeel van Facilicom Solutions, zorgt daarvoor.

Harold Ceelen van Berco Truck Components mocht dit jaar een uitzonderlijke award in ontvangst nemen: de Master Award van DAF Trucks. Met de jaarlijkse prijs zet DAF zijn best presterende leveranciers in het zonnetje. Berco sleepte de titel in de wacht vanwege "de uitstekende prestaties op het gebied van productontwikkeling, kwaliteit en logistiek en het ondersteunen van de doelstellingen van DAF", zoals de Nederlandse autofabrikant stelde bij de bekendmaking van de award.

pand berco

Duurzame totaaloplossing van de hoogste kwaliteit

Het Brabantse familiebedrijf Berco ontwikkelt en produceert automatten. Daarnaast maakt het bedden, bekerhouders en andere interieuronderdelen voor vrachtwagens. De ruim vijfhonderd medewerkers van het bedrijf zijn aan de slag voor DAF, maar ook voor andere toonaangevende merken, waaronder Ford, Jaguar, Mazda, Mercedes, Volvo, Iveco en Scania.

In Schijndel, nabij Eindhoven, vindt het volledige ontwikkel- en productieproces plaats van de innovatieve producten en systemen van Berco. Het bedrijf heeft alle expertise in huis voor een totaaloplossing: van het creatieve design en het technische ontwerp tot het produceren, testen, distribueren en monteren van de producten. Berco zet daarvoor robots in, maar heeft ook vakspecialisten en mensen met een arbeidsbeperking in dienst. Innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en de hoogste kwaliteitsnormen gaan bij Berco hand in hand.

State-of-the-art productie

De adviseurs en technici van Breijer, komen al zo'n vijftien jaar in Schijndel over de vloer om Berco werk uit handen te nemen bij renovatie, nieuwbouw en onderhoud. Toen Berco in 2014 een nieuwe fabriekshal realiseerde voor de productie van truckinterieurs, adviseerde Breijer over de bouwkundige installaties, onder meer op het vlak van elektra en bekabeling. De ervaringen hiermee kwamen goed van pas toen Breijer in 2017 betrokken was bij de ontwikkeling van een vijfde state-of-the-art productiefaciliteit. Berco 5 huisvest alles dat nodig is voor research & development en testprocedures. Bovendien is er een speciale ruimte voor de geautomatiseerde snij-en lijmproductie van schuimdelen voor de bedden.

 

Hoe kunnen we - als een snelgroeiend bedrijf dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en zich voortdurend voorbereidt op de kansen en risico's toekomst - de elektra en (brand)beveiliging goed regelen? Dat was de vraag die facility manager Huub Vesters bij Breijer neerlegde. Projectleider Bert van der Heijden ging met die uitdaging aan de slag. Met als uitgangspunt: proactief meedenken over innovatieve langetermijnoplossingen die de werkprocessen van Berco optimaal ondersteunen - en daarmee bijdragen aan succesvolle resultaten.

 

"We haakten al in het voortraject aan, zodat we in alle fasen over alle aspecten van het ontwikkel- en uitvoeringsproces kunnen meedenken en adviseren", blikt Van der Heijden terug. Breijer nam vervolgens ook de realisatie en het onderhoud op zich. Voor Berco 5 ging Van der Heijden op zoek naar de laatste innovaties in de (installatie)markt. "We maken gebruik van de expertise van Trigion Brand en Beveiligingstechniek en het licht wordt bestuurd via het DALI-protocol (Digital Addressing Lighting Interface). De LED-verlichting in speciale armaturen is verstelbaar in helderheid en felheid, werkt energiezuinig en vermindert de piekbelasting - en levert in de dagelijkse praktijk dus een flinke energie- en kostenbesparing op. Bovendien hebben we de verlichting op een efficiënte manier kunnen plaatsen, waardoor Berco ook lagere installatiekosten heeft."

Denkers en doeners

De aanpak in Berco 5 is volgens Van der Heijden kenmerkend voor de werkwijze van Breijer. "Onze projectleiders, werkvoorbereiders, monteurs en andere medewerkers zijn supertechnici: knappe koppen met een grote technische expertise én een pragmatische doenersmentaliteit. Dat verklaart misschien wel onze bijzondere samenwerking met Berco: ook daar werken denkers en doeners met een hart voor techniek en innovatie."

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen