One team, one goal

Nu de tv, de radio, de kranten en het internet bol staan van voetbal, ontkom je er bijna niet aan daar je gedachten over te laten gaan. In Polen en Oekraïne staan de beste voetballers van Europa op het veld. Spelers die gedurende het jaar bij de beste clubs spelen en zich moeten bewijzen in de beste competities en toernooien. Het lijkt me toch dat je deze jongens niet meer hoeft te leren hoe je een balletje moet trappen, maar dat het er juist om gaat om van al deze individuen en ego's een team te maken. Toch zie je de nationale elftallen bij de trainingen vooral onderlinge wedstrijdjes spelen, eindeloos de bal naar elkaar overschieten, of trainen op vrije trappen en penalty's.

Ik kan me voorstellen dat je bij een club een trainer nodig hebt die zelf ook heeft gevoetbald en de spelers daadwerkelijk kan coachen in techniek, tactiek en strategie. Dan kan de ervaring die de trainer zelf heeft opgedaan op het veld, heel waardevol zijn: de leraar die zijn leerlingen onderwijst. Maar het lijkt mij toch dat dat niet nodig is bij een nationaal elftal. Dit zijn profs, mensen die weten hoe essentieel het is om in topconditie te zijn, spelers die juist zijn geselecteerd omdat ze over een fantastische techniek beschikken, een goed inzicht hebben, verstand hebben van tactiek en strategie en een winnaarsmentaliteit bezitten. Wat dan nog rest, is dat de coach de juiste spelers opstelt en ervoor zorgt dat ze goed gaan samenwerken: one team, one goal.

Je hoeft niet echt een voetbalkenner te zijn om te zien dat het vaak nu juist daar aan ontbreekt bij, laten we het beestje maar bij de naam noemen, het Nederlands elftal. Het is niet dat ik hierbij wil solliciteren naar de baan als bondscoach, al jeuken mijn handen af en toe, maar ik zie hierin toch wel parallellen met het bedrijfsleven. Je kunt nog zo veel toptalenten in je bedrijf hebben, als ze niet opereren als één team en niet resultaatgericht te werk gaan, delf je het onderspit.

Nu geloof ik niet in de mythe dat managen een talent is waarmee je overal terecht kunt. Ik denk toch echt wel dat je altijd affiniteit moet hebben met het product of de dienst van het bedrijf. Maar het zou misschien toch wel een idee zijn als de KNVB eens een keer niet een oud-voetballer kiest als bondscoach, maar iemand die heel succesvol is geweest in het bedrijfsleven. Iemand die een bedrijf op de kaart heeft gezet door een goede tactiek uit te stippelen en die zijn mensen tot een team heeft weten te smeden met een winnaarsmentaliteit.

Nederland heeft zo veel goede voetballers. Het succes, zou je denken, ligt dus voor het oprapen. Toch gaat het vaak mis. Het talent is er, maar het ontbreekt dus vaak aan een coach die er een team van kan maken. Welke ondernemer of manager stelt zich kandidaat?

Geert van de Laar (concerndirecteur)

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen